dodaj nas do ulubionych kontakt z administratorem forum kontakt z apteką
Apteka

FAQFAQ  SzukajSzukaj RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z nauką
Autor Wiadomość
Danieldepo 

Wysłany: 2008-02-10, 22:01   Problemy z nauką

Witam, mam 17 lat i mam problemy z nauką ponieważ gdy dany materiał mnie nie interesuje a trzeba się go nauczyć strasznie szybko robie się senny i nie mogę sie skoncentrować na tekście czy równaniu. Dlatego zwracam się z prośba o podanie nazwy jakiegoś dobrego i w miarę niedrogiego "preparatu" który wspomógł by mój umysł :D Najlepiej sprawdzony lek, który się cieszy dużym powodzeniem. Pozdrawiam serdecznie :)

#Natalia 

Wysłany: 2008-02-11, 00:43   

Witam!
Problemy z koncentracją zdarzają się każdemu z nas w codziennym życiu. Są wynikiem przemęczenia, gorszego samopoczucia, czy nadmiernego stresu. Jeśli utrzymują się dłużej, watro poprawić wydolność organizmu sięgając po sprawdzone i skuteczne preparaty, zawierające: ekstrakt z miłorzębu japońskiego, lecytynę, żeń-szeń, kofeinę, taurynę, magnez.

Szczególnie polecam suplementy wieloskładnikowe: np. Sesja, Bilomag, Plusssz Active, Bodymax .

Poza tym, radzę podzielić materiał do nauki na klika krótszych części, a w przerwach aktywnie wypoczywać, najlepiej na świeżym powietrzu.

Dużą rolę odgrywa również dieta - po obfitym obiedzie nie warto siadać do książek. Należy zadbać o zdrowe i lekkostrawne posiłki bogate w witaminy z grupy B.

Ostatnia wskazówka to pozytywne nastawienie!
Życzę sukcesów!

Danieldepo 

Wysłany: 2008-02-11, 13:47   

Witam ponownie :) Jestem skłonny kupić tabletki "Sesja", w opisie produktu pisze, że należy brać dwie tabletki dziennie, do tego mam jeszcze pytanie w jakich porach je brać i czy mogą powodować problemy ze snem, pozdrawiam :)

#Natalia 

Wysłany: 2008-02-11, 16:06   

Witam!
Ze względu na zawartość kofeiny w preparacie, tabletek nie należy przyjmować wieczorem. Wówczas, jak Pan słusznie zauważył, mogą wystąpić problemy ze snem. Radzę zażywać je rano i wczesnym popołudniem.

Danieldepo 

Wysłany: 2008-02-11, 20:28   

Dziękuje za informacje :) pozdrawiam :)

[ Dodano: 2008-02-11, 20:30 ]
Przypomniałem sobie jeszcze jedno pytanie, czy tabletki można brać przez długi okres czasu. Pozdrawiam i dziękuje za informacje :)

#Natalia 

Wysłany: 2008-02-11, 21:32   

Witam!
Nie ma przeciwwskazań do stosowania preparatu przez dłuższy okres. Radzę przyjmować tabletki regularnie przez okres 1-3 miesięcy (zależnie od odczuwalnego efektu). Po tym czasie można zrobić 2-tygodniową przerwę i w razie potrzeby kontynuować suplementację.

Odpowiedz do tematu