czesc mam pytanie okres miałam ostatnio 23 grudnia jeszcze do tej pory nie dostałam. w dniu spodziewanej miesiaczki miałam wyciek brazowy i ból brzucha po 3 dniach zrobiłam test ciazowy i jeden mi wyszedł tak że kreska która by pokazywała mozliwą ciąze była bardzo słabo bardzo słabo widoczna trzeba było sie dokłanie przyjżec ostanio znowu robiłam test i tak samo wyszedł zrobiłam jeszcze próbę ciążowa w laboratoriu wynik ujemny poradzcie czy mogę byc w ciązy. Czasami mnie boli brzuch tak jak na okres mam 32 lata i jeszcze nuigdy nie byłam w ciązy bardzo proszę o szybką odpowiedz.
[ Komentarz dodany przez: Adam: 2008-02-14, 21:57 ]
Pozwoliłem sobie zmienić troszkę temat
trudno jest nam stwierdzić jaka jest przyczyna opóźnienia u Pani miesiączki. Teoretycznie wykonana próba ciążowa w laboratorium jest w stanie wykryć ciążę już po tygodniu od zapłodnienia.
Radzimy wybrać się do lekarza ginekologa - przyczyn opóźnienia miesiączki może być wiele i powinno zasięgnąć się tutaj porady specjalisty.
Witam, ostatnią miesiączkę miałam 6 lutego, moje cykle trwają zazwyczaj 30/31 dni. 24 lutego miałam stosunek przerwany z moim chłopakiem. Dziś jest 10 marzec i ciągle nie mam okresu. Wczoraj w południe robiłam test ciążowy Romed i dał wynik negatywny, a dziś rano Quick Vue i również dał wynik negatywny. Czy testy nie zostały przeprowadzone za wcześnie i czy są wiarygodne? Czy pomimo takich wyników mogę być w ciąży? Czy kamica nerek może mieć wpływ na wynik testu??
Witam,
testy ciążowe, zgodnie z zapewnieniami producenta, wykrywają już 6-cio dniową ciążę, a ich skuteczność wynosi ponad 99%. Kamica nerkowa nie jest w tym wypadku wymieniana, jako czynnik fałszujący wynik testu.
Jeżeli wynik przeprowadzonych przez Panią testów był negatywny prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest niewielkie, a opóźnienie miesiączki może być spowodowane stresem.
Na tym etapie w 100% potwierdzić lub wykluczyć ciążę można jedynie wykonując badanie krwi, w którym zostanie określony poziom stężenia hormonu hCG (gonadotropiny kosmówkowej).
W późniejszym okresie, po 4 tygodniach od zapłodnienia, można stwierdzić ciążę podczas dopochwowego badania USG.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum