Wysłany: 2008-04-20, 20:09 problem z przechowalnią
Witam,
Mam taki problem bo dodałem dośc dużo do koszyka a potem do przechowalni - wszystko dobrze było do czasu wylogowania się. Zalogowałem się ponownie i z listy 20 przedmiotów został 1. A robiłem listy w przechowalni sukcesywnie chyba miałem 5. Zrobiłem już zamówienie 2 razy co zajeło mi godzinę za każdym razem więcej nie mam siły.
przed chwilą testowałem przechowalnię na różne sposoby i według mnie działa ona prawidłowo. Wszystkie produkty umieszczone w przechowalni są zapisywane i można z nich korzystać w innym terminie.
Postaram się krótko opisać sposób korzystania z przechowalni:
-po wybraniu produktów do koszyka należy w polu "Przechowalnia produktów -> Nowa lista, wpisz nazwę:" wpisać dowolną nazwę produktów identyfikującą dany koszyk np. "kosmetyki" i kliknąć w pole "Dodaj produkty z koszyka do przechowalni". Wybrane pozycje zostaną zapisane w przechowalni pod nazwą "kosmetyki"
-w ten sposób możemy zapisać w przechowalni dowolną ilość przechowywanych koszyków pod różnymi nazwami (np. kosmetyki, leki itd.)
-jeżeli chcemy skorzystać z którejś z zapisanych list zakupów, wystarczy z pola "Przechowalnia produktów -> Wybierz listę" wybrać jedną z zapisanych wcześniej przechowywanych koszyków (w naszym przypadku była to nazwa "kosmetyki") i kliknąć w pole "Dodaj produkty z przechowalni do koszyka"
-w ten sposób wcześniej zapisane produkty z koszyka o nazwie "kosmetyki" zostaną dodane do naszego aktualnego koszyka.
Postaram się w najbliższym czasie zamieścić również opis całego procesu umieszczania produktów w przechowalni w sposób graficzny.
Czy w ten sposób próbował Pan zapisać produkty do przechowalni i przywrócić je z powrotem do koszyka?
Dokładnie tak. Tak jak pisałem robiłem listy sukcesywnie w miarę dodawania produktów. Ale żadna z tych list nie zawiera więcej niż jeden przedmiot. Ale zaraz zaraz teraz się zalogowałem i widze że jest pełna lista. Dziwne. Problem z głowy.
A-ha mam jeszcze jedna propozycję aby dodać możliwość usuwania za jednym razem wszytkich produktów z koszyka.
Jeżeli chodzi o usuwanie wszystkich produktów z koszyka, to jest taka możliwość - wystarczy kliknąć w przycisk "Opróżnij koszyk" znajdujący się bezpośrednio pod ramką aktualnego koszyka z zamówieniami.
Ale koszyk też nie działa! Sprawdzałem z 20 razy! Rano wchodzę do apteki dodaje produkt do koszyka wylogowuje się, loguje się po południu a koszyk jest pusty. Sparwdzane wielokrotnie!
Witam,
koszyk działa prawidłowo - produkty z koszyka zawsze będą ginąć po jakimś czasie od wylogowania się - aby produkty zostały zapisane, należy skorzystać z przechowalni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum