dodaj nas do ulubionych kontakt z administratorem forum kontakt z apteką
Apteka

FAQFAQ  SzukajSzukaj RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odchudzanie
Autor Wiadomość
Enaffi 

Wysłany: 2006-05-04, 13:10   Odchudzanie

Mam pytanko zwiazane z wspomagaczami odchudzania a konkretnie chodzi mi o Bio C.L.A z zielona herbata chcialam sie dowiedzieć czy tabletki tego typu sa bezpieczne czy nie zawierają hormonów . Ćwicze bardzo dożo stosuje małą dietke potrzebuje schudnac 5 kg i chcialam właśnie zakupić sobie taki wspomagacz czy pomoże mi on choc troche w zrzuceniu tych paru kilogramów ( wiem że nie ma żadnych cudownych leków na odchudzanie ;) )prosze o odpowiedz :)

#Rafal 

Wysłany: 2006-05-04, 13:39   

Witamy serdecznie!
Bardzo mądrze podchodzi Pani do sprawy. Nie ma "cudownych leków na odchudzania". Ale jeżeli połączymy wysiłek fizyczny, aktywność ruchową z odpowiednimi preparatami, to efekt będzie widoczny (jeśli oczywiście choroby metaboliczne, tudzież choroby tarczycy nie obciążają osobę pragnącą schudnąć).
A propos Bio-C.L.A z zieloną herbatą: jest to naturalny preparat wspomagający odchudzanie i remodelujący sylwetkę. Usuwa zbędny tłuszcz, zmniejsza uczucie głodu, blokuje rozrost tkanki tłuszczowej, poprawia metabolizm, przenosi tłuszcz z komórek tłuszczowych do mięśni, gdzie zostaje przetworzony na energię.
Osobiście (sam sprawdzałem :) ) do tego preparatu poleciłbym Pani stosowanie dodatkowo L-Karnityny , która wiąże kwasy tłuszczowe i wprowadza je w procesy energetyczne, spala tłuszcz, ułatwia odchudzanie, przyspiesza regenerację powysiłkową.

Enaffi 

Wysłany: 2006-05-04, 17:04   

:) Dziękuje bardzo za odpowiedz :hug:

Stawiam na sport poniewaz to tak naprawde zrudło zdrowia i pieknej sylwetki :) napisał pan że bio cla jest naturalnym preperatem wspomagajacym to sie jednak pokusze ;) wyprubuje takze L-karnityne przed jakimś wiekszym wysilkiem ;)

#Rafal 

Wysłany: 2006-05-04, 17:11   

Witam Ponownie!
Jeżeli uwielbia Pani ruch, to będzie Pani bardzo zadowolona z efektów działania L-Karnityny. Dzięki niej "niepotrzebny tłuszczyk" zostaje zamieniony w energie tak, potrzebną podczas różnych ćwiczeń fizycznych :D .

Enaffi 

Wysłany: 2006-05-04, 18:33   

:)

To mam jeszcze pare pytanek ;) L-Karnityna jak dawkować ile razy dziennie? nie zależnie od tego czy w danym dniu planuje wysilek fizyczny? bo zdaża sie ze nie mam czasu na ćwiczonka danego dnia, czy tylko przed ćwiczeniami? chodzi mi ogolnie czy stosowac regularnie? i jaka forme pan poleca tabletki czy do picia :)

#Rafal 

Wysłany: 2006-05-04, 18:53   

Witam!
Szczerze mówiąc są różne szkoły, jak w życiu. Jedni, mówią "systematycznie, inni że przed treningiem,a w płynie lepszy bo lepiej się wchłania". Ja napisze swoją opinię. Osobiście stosowałem karnitynę w dawce 1000 mg tabletka godzinę przed treningiem. W dniach wolnych od ćwiczeń brałem 1 tabletkę na czczo. Przy wzmożonym wysiłku fizycznym oraz aktywnym życiu dopracowałem tzw.:"kaloryfer na brzuchu". Nie wspomniałem o podstawie: ODPOWIEDNIM ODŻYWIANIU. Przede wszystkim ograniczenie do minimum węglowodanów w diecie. :/
Jeżeli aspekt finansowy nie pozwala Pani stosownia regularnie tabletek L-KARNITYNY lub w ciągu dnia prowadzi Pani siedzący tryb życia, polecam stosowanie preparatu przed treningiem, wtedy spalanie tłuszczu będzie najbardziej efektywne. :medit:

Enaffi 

Wysłany: 2006-05-04, 19:21   

No tak raczej mam siedzacy tryb zycia, w wolnych chwilach staram sie zajac wlasnie sportem typu jazda na rowerze, basen ;) w domciu sobie opracowalam trening;) prawie godzinny :D tylko ja mam problem bo zadko takim treningiem sie męcze :sad: czyzby to efekt złego ćwiczenia :> ?dopiero dłozsza jazda na rowerze wyciśnie ze mnie jakies poty :] a co do węglowodanów bede sie musiala zapoznac sie w jakich produktach wystepują i oczywiście ograniczyc spozywanie ich ;) heh ja to sie musze najpierw wszystkiego dowiedzieć ;)

[ Dodano: 2006-05-04, 20:26 ]
ech.. jeszcze nie dopisałam ;) karnityna w plynie jaki ma smak do zniesienia?
a dawka ? karnityna wystepuje w roznych dawkach ? trzeba dostosowac do masy ciala?

#Rafal 

Wysłany: 2006-05-05, 14:20   

Witamy ponownie!
W odpowiedzi na Pani pytania:
Enaffi napisał/a:
karnityna w plynie jaki ma smak do zniesienia

smak jest różny w zależności od firmy ją produkującej, smak do zniesienia, zaznaczę tu, że nie jestem wybredny. :)
Enaffi napisał/a:
a dawka ? karnityna wystepuje w roznych dawkach ?

dawki są różne, tzn. istnieją tabletki do ssania w dawce: 300mg, 500 mg; do połykania 500 mg i 1000 mg; płyn dozuje Pani sama w zależności jaką dawkę chce Pani przyjąć.

Napisze pokrótce sposób użycia:
Przy treningu aerobowym dzienna dawka wynosi 600mg - 1200mg . W okresie treningów siłowych lub w dni beztreningowe można utrzymać dawkę 600mg dziennie, najlepiej rano na czczo.

Enaffi 

Wysłany: 2006-05-18, 08:20   

Dziekuje bardzo za pomoc :)
zaopatrzyłam się w L-karnitynę i ćwiczę ostro :D

#Rafal 

Wysłany: 2006-05-18, 08:23   

Witamy!
Proszę nas poinformować o pierwszych efektach!!

Enaffi 

Wysłany: 2006-05-18, 09:04   

pewnie ze bede informować ;) postanowiłam sobie pić L-karnityne tylko przed wysilkiem :]

malgosk_a 

Wysłany: 2007-01-23, 14:10   

Witam,
Czytalam o produkcie zwanym Soni - jest to sok z owocow noni pochodzacych z Polinezji.
Ponoc zawiera wiele zdrowych skladnikow. Ogolnie poprawia komfort zycia, dobrze wplywa na metabolizm i cisnienie krwi, co pomaga zrzucic kilka kilo. Informacje czerpalam ze strony producenta www.soni.pl
Ciekawa jestm opinii Państwa na ten temat jako ekspertow, oraz czy wogole slyszeli Państwo o tymze produkcie.

dziekuje serdecznie i pozdrawiam

@Adam 

Wysłany: 2007-01-24, 18:42   

Witam.

Osobiście nie spotkałem się jeszcze z tym konkretnym produktem, jednak znam opinię na temat innego preparatu zawierającego sok z owoców Noni - preparat ten nazywa się Noni-Vita.

Na pewno jest to godny polecenia preparat dla ludzi osłabionych, mających problemy ze stresem.

Powoduje poprawę nastroju, dodaje energii i "chęci życia", a do tego wszystkiego wzmacnia organizm (między innymi system immunologiczny).

Więcej na temat tego preparatu może Pani dowiedzieć się z naszej apteki internetowej - jest on dostępny w sprzedaży wraz z bogatym opisem.

Ja osobiście polecam tego typu preparaty - słyszałem dużo pozytywnych opinii od osób stosujących je regularnie.

malgosk_a 

Wysłany: 2007-01-25, 23:34   

Dziekuje.

alter_mann 

Wysłany: 2008-04-08, 21:58   

Witam! Mam pytanie mianowicie kupilem CLA z ZIELONĄ HERBATĄ plus L-KARNITYNA firmy olimp i chcialbym sie dowiedziec jaki powinnien byc sposob zażywania suplementu sprawa jest dla mnie troche niejasna poniewaz na stronie internetowej firmy olimp odnajdujemy taka informacje:

Jak stosować suplement Olimp CLA z Zieloną Herbatą plus L-Karnityna ?

W okresie trwania kuracji odchudzającej suplement najlepiej przyjmować 2 razy dziennie po 2 kapsułki: na czczo lub po śniadaniu oraz ok. 30 min przed planowanym wysiłkiem (względnie kolacją). Po osiągnięciu oczekiwanego spadku masy ciała, zaleca się stosowanie suplementu jeszcze przez okres min. 8 tygodni, w ilości 2 kapsułek na dobę, w celu uniknięcia efektu jo-jo.

Opakowanie : 60 kapsułek

Data ważności : 11.2010

Zalecana porcja dzienna: 2 kapsułki 2 razy dziennie - po śniadaniu i na ok. 30 min. przed aktywnością fizyczną

Chcialbym wiedziec kiedy lepiej spożyc suplement rano po sniadaniu czy moze na czczo? Zaznaczam iz cwicze na silowni 3 razy w tygodniu i raz w tygodniu staram sie byc na basenie (o ile czas pozwoli) Prosze o porade i mozliwie szybka odpowiedz.

Pozdrawaim Wojtek
Ostatnio zmieniony przez alter_mann 2008-04-08, 22:01, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu