dodaj nas do ulubionych kontakt z administratorem forum kontakt z apteką
Apteka

FAQFAQ  SzukajSzukaj RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pocenie sie dłoni i nietylko
Autor Wiadomość
#Natalia 

Wysłany: 2008-05-25, 21:29   

Preparaty zapobiegające poceniu się osiągają największą skuteczność tylko wtedy, gdy są prawidłowo stosowane. Należy je aplikować na umytą i dokładnie wysuszoną skórę, w okresie najmniejszej aktywności gruczołów potowych, czyli przed snem.

Koval 

Wysłany: 2008-06-05, 23:59   

Lacze sie w bolu ze wszystkimi ktorzy maja ten problem. Stosowalem antidral i inne preparaty ktore pomagaly iluzorycznie .Jednak nie dawno postanowilem wyprobowac polecane oklady na paszki z szalwi i odziwo pomoglo.Jednak to sukces polowiczny poniewaz problem przeniosl sie na plecy i klatke piersiowa.Gdy sie denerwuje pachy pozostaja suche jednak moje plecy i klatke piersiowa oblewaja poty polaczone z uderzeniami goraca :( Jako ze nie naleze do osob najchudszych wydaje mi sie ze moj organizm w ten sposob probuje na sile sie ochlodzic.Czy uspokajajace tabletki ziolowe moga pomoc?

[ Dodano: 2008-06-06, 01:14 ]
chodzi mi o leki typu Validol

#Natalia 

Wysłany: 2008-06-09, 22:21   

Witam!
Pocenie się jest fizjologiczną reakcją, w wyniku której organizm oddaje nadmiar ciepła. Jeśli zablokujemy jedno z ujść gruczołów potowych, np. pod pachami, to nasz organizm będzie szukał innej drogi termoregulacji. Trudno jest więc całkowicie wyeliminować problem potliwości. Dodatkowe znaczenie w Pana przypadku ma nadwaga. Ziołowe tabletki uspokajające mogą pomóc, ale raczej w przypadku pocenia się w chwilach zdenerwowania.

marekkkk123 

Wysłany: 2008-07-03, 10:38   

Niestety. Kupiłem krem SVR i niedziała. Teraz jest lato, niemoge wyjść z domu ponieważ jak się przejde do sklepu to mam mokrą twarz, ręce i potop na plecach. Prosze Was pomóżcie

#Natalia 

Wysłany: 2008-07-03, 22:00   

Witam!
Niestety czasami to, co pomaga innym, nie zawsze przynosi oczekiwane rezultaty w naszym przypadku. Jeśli stosował Pan krem zgodnie z ulotką i nie zauważył efektów, trzeba będzie poszukać innego rozwiązania. Ostatnio pojawiła się nowa linia produktów firmy Iwostin - Aspiria, jednak ich skład, podobnie jak w przypadku kremu SVR, oparty jest na związkach glinu. Warto równiez skonsultować ten problem ze specjalistą - być może nadmierna potliwość ma podłoże hormonalne albo związana jest z nadciśnieniem tętniczym. Życzę powodzenia!

marekkkk123 

Wysłany: 2008-07-04, 12:37   

Do kremu SVR niedostałem ulotki lecz stosowałem ten krem kiedy wychodziłem gdzieś. Słyszałem o tych okładach z Szałwi, jak dokładniej to robic ?

marekkkk123 

Wysłany: 2008-07-05, 19:22   

http://www.solmed.com.pl/nadpotliwosc.html
na tej stronie pisze ze mozna zastosowac BOTOX, lecz niewiem gdzie takie cos daja a po 2 ile to kosztuje czy moglby ktos mi to wytlumaczyc ?
Ostatnio zmieniony przez marekkkk123 2008-07-05, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  

#Natalia 

Wysłany: 2008-07-10, 22:41   

Okłady z szałwii należy robić 2 - 3 razy w tygodniu. Pisaliśmy już o tym w poprzednich postach. Przypominam również, że preparaty ograniczające wydzielanie potu najlepiej stosować w okresie najmniejszej aktywności gruczołów potowych, czyli zwykle przed spaniem.

Jeśli chodzi o zastosowanie botoxu, to radzę zwrócić się do konsultantów, zajmujących się na co dzień takimi zabiegami. Na stronie do której podaje Pan link, znajduje się dokładny opis zabiegu i wskazania do jego wykonania. Radzę zapoznać się z tematem i przed podjęciem ewentualnej decyzji o zabiegu, skonsultować się z lekarzem, w celu wykluczenia chorób, które mogą być przyczyną nadmiernej potliwości.
Życzę powodzenia!

marekkkk123 

Wysłany: 2008-07-12, 12:58   

czytałem że to kosztuje do 2000zł. Niestety niestać mnie na taki wydatek a pozatym trzeba to powtarzać więc ceny są makabryczne. Czytałem jeszcze o leku Bellergot, niestety nieznalazłem u Was tej oferty

[ Dodano: 2008-07-12, 14:48 ]
ODABAN ten produkt tez "podobno" jest dobry. Natalia czy możesz sie o nich wypowiedzieć?

#Natalia 

Wysłany: 2008-07-14, 16:36   

Witam!
Preparat Bellergot jest lekiem NA RECEPTĘ, z tego względu nie znalazł go Pan w ofercie naszej apteki internetowej. Stosuje się go pomocniczo w leczeniu stanów nerwicowych, w bólach głowy pochodzenia naczyniowego, nerwicy serca, nerwicy przewodu pokarmowego, bólach miesiączkowych, zaburzeniach różnych organów na tle nerwowym. Działanie hamujące nadmierną potliwość jest raczej efektem ubocznym, niż typowym wskazaniem leczniczym, ponieważ Bellergot wykazuje wiele działań niepożądanych, jak np. suchość w jamie ustnej, suchość oczu, senność, problemy z koncentracją, drażliwość, wysypka. Lek upośledza sprawność psychofizyczną, więc nie można po nim prowadzić pojazdów, ani wykonywać czynności wymagających precyzji. Przyjmowanie preparatu wymaga konsultacji z lekarzem, który przeprowadzi dokładny wywiad i zdecyduje, czy kuracja tym preparatem jest wskazana.

Jeśli chodzi o Odoban, to słyszałam pozytywne opinie pacjentów na jego temat, podobnie jak w przypadku Etiaxilu. Zresztą główny składnik odpowiedzialny za działanie blokujące aktywność gruczołów potowych, czyli chlorek glinu, jest taki sam w obu preparatach. Jeśli Etiaxil nie pomaga, to Odoban raczej też nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Odoban jest bardziej uniwersalny, bo można go nanosić także na dłonie, stopy i twarz.

marekkkk123 

Wysłany: 2008-07-19, 01:30   

Witam!!
Niestosowałem Etiaxilu, stosowałem tylko ten krem SVR. Lepiej kupić Etiaxil czy Odoban?? Co jest silniejsze ?

#Natalia 

Wysłany: 2008-07-21, 09:23   

Witam,

uważam, ze oba preparaty są naprawdę skuteczne. Cieszą się bardzo dobrą opinią pacjentów. Zawierają ten sam składnik aktywny, więc siła działania jest porównywalna, podobnie zresztą, jak i cena. Polecam oba preparaty.

Odpowiedz do tematu