dodaj nas do ulubionych kontakt z administratorem forum kontakt z apteką
Apteka

FAQFAQ  SzukajSzukaj RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pocenie sie dłoni i nietylko
Autor Wiadomość
marekkkk123 

Wysłany: 2008-05-09, 16:00   Pocenie sie dłoni i nietylko

07-05-2008 o 15:08, gość :
Witam!!
Przyznam chociaż się wstydzę że moim problemem jest POT !!
Poce sie w każdej sytuacji, oczywiście ze się denerwuje ponieważ jestem w
szkole a tam co innego można robić.Gdy idę do odpowiedzi moja twarz zaczyna
się pocić i mam ją całą mokrą, to naprawde jest krępujące. Proszę o rady
ponieważ pocą mi się dłonie i pachy.Otyły niejestem proszę Was o pomoc, może
znacie jakieś super kosmetyki. Chciałem kupić Antidral lecz wycofano go z
produkcji czy coś takiego,naprawde prosze o pomoc, niemam duzo pieniedzy ale chce sie pozbyc tego, zaniedlugo matury a ja jak sie zdenerwuje to juz siebie widze calego spoconego i tu sie boje wlasnie :/ . Dziękuje za wszelką Pomoc
Pozdrawiam i Czekam z niecierpliwością
mareekkk123

[ Dodano: 2008-05-09, 18:02 ]
prosze o pomoc :| niemam dziewczyny czemu ?? bo siara podac jej taka mokra łape

#Natalia 

Wysłany: 2008-05-09, 22:31   

Witam,

temat nadmiernego pocenia był już poruszany kilkukrotnie na naszym forum, widać zatem, że jest to problem, z którym boryka się wiele osób.

Zachęcam do lektury poprzednich postów: http://forum.apte.com.pl/...ie-sie-vt22.htm

Jeśli chodzi o skuteczne kosmetyki, to zdecydowanie polecam linię preparatów Etiaxil (pod pachy oraz do stóp i dłoni) - na pewno są warte swojej ceny, tym bardziej, że stosuje się je rzadziej niż inne antyperspiranty.

Jeśli chodzi o Antidral, to nic mi nie wiadomo o wstrzymaniu tego preparatu. Wydaje mi się, że nie ma problemu z jego kupnem (sprawdzę to jeszcze). Słyszałam również pozytywne opinie pacjentów na temat jego działania.

Z domowych sposobów zalecam kąpiele ziołowe (kora dębu, szałwia, mięta, rumianek). Należy moczyć stopy i dłonie ok 30 minut. Zabieg powtarzać 2-3 razy w tygodniu.

marekkkk123 

Wysłany: 2008-05-09, 22:39   

czytalem wczesniejsze posty. Spróbuje wsadzic dłonie do szałwi na te 30 minut zobaczymy. Sprawdz czy ten produkty są dostępne bo naprawde musze cos zrobic. A ten Etiaxil kosztuje 50zl tak ? A jaki polecasz środek który by mnie uspokoil ?? naprawde stres mnie "nawiedza" i jakies tabletki uspokajajace by sie przydaly tylko jakie
Ostatnio zmieniony przez marekkkk123 2008-05-09, 22:41, w całości zmieniany 1 raz  

@Adam 

Wysłany: 2008-05-09, 22:49   

Witam,

Antidral sprawdzimy i powiadomimy o dostępności.

Co do ceny Etiaxilu, to w różnych aptekach ceny mogą się wahać od 40 do 50zł. W naszej aptece internetowej obecna cena Etiaxil pod pachy wynosi 40,54zł.

Jeżeli byłbyś zainteresowany, możemy dodać do oferty również Etiaxil do stóp i dłoni (w chwili obecnej nie posiadamy go w sprzedaży wysyłkowej)

marekkkk123 

Wysłany: 2008-05-09, 22:57   

głównie interesuje mnie ten produkt do dłoni, jezeli zadziała wtedy wezme pod pachy, czyli dobrze zrozumialem ? mam zrobic szalwie i wsadzic tam lapki na 30 minut ?

#Natalia 

Wysłany: 2008-05-09, 23:14   

marekkkk123 napisał/a:
A jaki polecasz środek który by mnie uspokoil ?? naprawde stres mnie "nawiedza" i jakies tabletki uspokajajace by sie przydaly tylko jakie
Jeśli chodzi o preparaty dostępne bez recepty, to w swoim składzie zawierają one przede wszystkim surowce roślinne: melisę, kozłek lekarski, szyszki chmielu. W Twoim przypadku, polecam szczególnie preparat
Relamax B6 , wzbogacony dodatkowo o magnez z witaminą B6. Dobrym rozwiązaniem będzie również Persen. Jeśli nie przyniosą oczekiwanego efektu, to należy pomyśleć o wizycie u lekarza, które zapisze leki o silniejszym działaniu.
Życzę powodzenia

#Natalia 

Wysłany: 2008-05-09, 23:19   

marekkkk123 napisał/a:
mam zrobic szalwie i wsadzic tam lapki na 30 minut ?

Najlepiej kupić w aptece zioła sypkie (nie ekspresowe, w torebkach) i sporządzić napar zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

Należy pamiętać, że leczenie preparatami ziołowymi wymaga cierpliwości i na efekty będzie trzeba trochę poczekać.

marekkkk123 napisał/a:
głównie interesuje mnie ten produkt do dłoni, jezeli zadziała wtedy wezme pod pachy

w takim razie dodamy w najbliższym czasie ten produkt do naszej oferty

marekkkk123 

Wysłany: 2008-05-09, 23:24   

czy czeste stosowanie tego Persenu moze spowodowac ze bede od niego uzalezniony ?

@Adam 

Wysłany: 2008-05-09, 23:49   

Jest to preparat ziołowy, więc jeżeli będziesz go stosować według zaleceń producenta (należy przed użyciem zapoznać się z dołączoną ulotką), nic nie powinno się stać.

@Adam 

Wysłany: 2008-05-14, 09:17   

Witam,

preparat ETIAXIL Lotion do Stóp i Dłoni Skóra normalna oraz ETIAXIL Lotion do Stóp i Dłoni Skóra wrażliwa jest już dostępny w naszej ofercie.

marekkkk123 

Wysłany: 2008-05-19, 18:49   

a pomożecie mi z twarzą ?? W sytuacjach stresowych cala jest mokra ;/ uzywam tabletki ziolowe i uspokajajace i nic to niepomaga

#Natalia 

Wysłany: 2008-05-19, 23:03   

Witam!
Mamy nadzieję, że nasze wcześniejsze rady pomogły. Przy potliwości twarzy polecamy krem marki SVR - SVR SPIRIAL . Zawiera aktywne składniki zapobiegające nadmiernemu poceniu się i dodatkowo niwelujące przykry zapach. Można go stosować również na całe ciało. Poza tym warto pić napary z ziół, zwłaszcza z szałwii.

marekkkk123 

Wysłany: 2008-05-19, 23:27   

jak widze stosuje sie go na dlonie. Czy jest on lepszy od ETIAXILU ??

[ Dodano: 2008-05-20, 16:01 ]
niemam tyle funduszu aby kupic oba produkty a jak widze ten krem jest takze do rak jak i do twarzy. Czy jest on lepszy ??

#Natalia 

Wysłany: 2008-05-20, 21:38   

Witam!
W takim razie lepszym rozwiązaniem będzie zakup kremu, który jest bardziej uniwersalny. Słyszałam pozytywne opinie pacjentów o tym produkcie, sama marka SVR jest naprawdę godna polecenia. Mam nadzieję, że efekty będą zadowalające, a problem stanie się mniej dokuczliwy.

marekkkk123 

Wysłany: 2008-05-23, 12:00   

mam pytanie do tego kremu. Mam go używać na noc czy kiedy będe wychodził ??

Odpowiedz do tematu