Witam moim problemem jest nadmierna potliwość !Przez to bardzo źle się czuję gdyż nie mogę założyć żadnej bluzeczki bo od razu pojawiają się plamy bardzo proszę o zaproponowanie mi możliwych preparatów które zapobiegłyby mojemu problemowi ! Pozdrawiam
poce się nawet prze zbluze, nie wiem co mam robić. mam 14 lat. poszłam do lekarza a on mi powiedział że nic mi nie pomoże, ponieważ jestem w okresie dojrzewania. prosze doradzcie mi. w zimie mogę założyć sweter, a latem jest nagorzej........poradzcie
Witam serdecznie!
Rzeczywiście jest to bardzo poważny problem, gdyż w okresie dojrzewania gruczoły łojowe mogą "sprawić nam figla" i nadmiernie dać znać o swojej obecności.
Najlepszym preparatem na rynku, który znamy i posiadamy w swoich aptekach, i który może zmniejszyć lub wyeliminować Twój problem jest Etiaxil do skóry normalnej lub wrażliwej. Etiaxil należy stosować, kiedy typowe antyperspiranty nie są wystarczająco skuteczne.
Preparat ten charakteryzuje się zaawansowanym regulatorem pocenia, nie wymaga codziennego stosowania ze względu na przedłużony czas działania. Kontroluje wydzielanie się potu poprzez blokowanie gruczołów potowych.
Eliminuje problem potu 2 aplikacje - 7 dni ochrony!!!!
Stosować na noc, rano zmyć - bez potrzeby ponownej aplikacji.
Mam poważne problemy z poceniem na tle nerwowym (połączone z czerwienieniem sie). Bardzo mi to przeszkadza, gdyż pocę sie przy każdej stresującej sytuacji, zwłaszcza w kontaktach z ludzmi. Bardzo proszę o poradę jak sobie z tym radzić
Mając problemy z poceniem na tle nerwowym pierwszym krokiem, jaki powinien Pan podjąć, to przyjęcie ziołowych tabletek uspokajających.
Jeśli ten sposób nie poskutkuje, radzimy skorzystać z wizyty u psychologa.
chciałam się zapytać czy ten lek ETIAXIL mogą używać 15-letnie dziewczyny i czy ten lek jest bezpieczny dla naszego organizmu?? mam problemy z poceniem i chciałabym zażywac ten preparat ale nic o nim nie wiem !!!
Parę słów na temat Etiaxilu.
ETIAXIL antyperspirant pod pachy, jest zaawansowanym regulatorem pocenia, nie wymaga codziennego stosowania ze względu na przedłużony czas działania. Kontroluje wydzielanie się potu poprzez blokowanie gruczołów potowych. Eliminuje problem potu, 2 aplikacje - 7 dni ochrony. Etiaxil należy stosować, kiedy typowe antyperspiranty nie są wystarczająco skuteczne. Unikalna, opatentowana formuła zapewnia długotrwałą ochronę przed potem. Efektywne działanie - stosować tylko 2-3 razy w tygodniu dla całkowitej ochrony.
Stosować na noc, rano zmyć - bez potrzeby ponownej aplikacji.
Jeżeli boryka się Pani z takim problemem, a inne preparaty nie są wystarczająco skuteczne, polecamy ETIAXIL.
Dzień dobry!
Ja też niestety mam probblem z poceniem sie:/a mam dopiero 19 lat i wiem ze to nie jest skutkiem dojrzewania gdyz to trwa juz ponad cztery lata!!To jest naprawdę męczący i wstydliwy problem. Próbowałam juz najrózniejszych dezydorantów(w tym etiaxil i antidra) i nic nie pomogły tylko podrażniły moją skórę.Piłam szałwię i nic!Miałam także badanie krwi na obecność tarczycy ale nic nie wykryto,denerwować sie nie denerwuję bo nie mam czym i stres tez raczej nie wchodziw grę-nie mam czym się stresować.Po rodzicach tego też nie mam, gdyż oni się nie pocą tak jak ja!!!A na botox mnie niestety nie stać:(.Błagam pomóżcie co robić???Ja naprawdę chcę się pozbyć tego "mokrego" problemu!!!Pozdrawiam :*
Tak ja tez mam podobny problem,czesto sie poce,mimo ze uzywalem roznych antyperspirantow Etiaxilu jeszcze nie uzywalem,sprobuje,a co do problemu Twojego Agnieszko mysle ze zaden preparat nie jest w stanie pomoc kazdej osobie,organizm czlowieka w pewnym stopniu jest indywidualnoscia,na jednego bedzie dzialal Etiaxil na drugiego niestety nie,proboj dalej,byc moze znajdziesz jakis preparat ktory zlikwiduje ten problem.Pozdrawiam
Autor: Michał
Data: 25-03-06 09:25
Jak już napisał Michał, nie ma skutecznej i jednoznacznej metody dla wszystkich na pozbycie się problemu z potem. Dla jednych wystarczy zastosowanie "zwykłego" antyperspirantu kupionego w drogerii, dla innych musi to być antyperspirant Vichy, jeszcze innym nawet Etiaxil nie pomoże.
Trzeba próbować różnych specyfików - nie zawsze to co działa na większość, musi podziałać także na nas.
Przeciwpotnie stosowana jest także Szałwia (Szałwia Fix-torebkę zaparzać przez 15 minut i pić 2 razy dziennie). Nie wyeliminuje to całkowicie nadmiernego pocenia, ale jest w stanie je ograniczyć. Efekty są widoczne po ok miesięcznym stosowaniu.
Życzymy sukcesów i siły w poszukiwaniu odpowiednich preparatów, które pomogą Państwu z tym problemem. Jeżeli znajdą Państwo jakiś skuteczny produkt - prosimy o tym fakcie poinformować wszystkich na łamach naszego forum - może komuś ta wiedza się przyda.
mam ten sam problem co Agnieszka:( tez mam 19 lat i nic ale to absolutnie nic nie działa!etiaxil podrażninia mi za każdym razem skóre, chociaz stram się dokładnie ja dokładnie osuszyć przed użyciem i przykłafdam lód aby zewężyć gruczoły potowe.śmieszne jest to że zwykły internista bagatelizuje ten oprobolem i stwierdza"wszyscy sie przeciez poca". Ale nie tak!!!on się nie poci jak jest zimno, ma się gęsią skórke, trzesie się a mimo to poci sie pod pachami. ja słyszałam o jakiś tabletkach, ktore zażywa sie i zmniejsza ilośc wydzielanego potyu. Efektem ubocznym może byc suchośc w ustach, ale to juz prędzej zniose niż pocenie.mają panstwo taki lek w aptece??
Witamy serdecznie!
Niestety nie znamy tabletek zapobiegających nadmiernemu poceniu się. Jeśli takowe istnieją to są z przepisu lekarza. To co możemy Pani polecić to udanie się do dobrego lekarza-on może pani pomóc.
Proszę odwiedzić również na poniższe linki:
http://www.mediweb.pl/symptoms/wyswietl_s.php?id=5 - opisane jest tutaj kilkanaście przyczyn nadmiernego pocenia.
http://www.nadpotliwosc.pl/lekarze.htm - tutaj znajdzie Pani listę gabinetów medycyny estetycznej z całej Polski.
mam bardzo powazny ,moj problem polega na tym ze poce sie strasznie w najbardziej krepujacych okolicznosciach i to mokra mam cala twarz nie tlko pachy czy plecy lecz czolo cieknie mi po policzkach itd.Wejde gdziekolwiek do sklepu od razu jestem caly spocony czy zima czy lato ludzie sie patrza na mnie jak na debila siedze u fryzjera tez poce sie chociaz nie ejst goraco ,jescze na dodatek jak sobie pomysle ze musze siedizec tam oklo 10-15 min to poteguje jescze pocenie sie,na sama mysli o tym ,ze zaczne sie pocic i bedzie mi glupio przed ludzmi , tak samo jest w kolejce,czy szkole na spotkaniu z ludzmi a jak sie zdenerwuje od razu jestem mokry .To jest naprawde tragedia nie wiem co mam robic jestem zdrowym facetem mam 21 lat nic mi nie dolea cwicze uprawiam sport odzywaim sie odpowiednio ,ale to poprsotu spedza mi sen z powiek mecze sie z tym od dawna nadwagi nie mam za duzej mam 185 cm zrostu waze 95 kg ale cwicze tez na silowni troche wiec grubasem trasznym nie ejstem nie biore zadnych sterydow !!!!!LUDZIE POMOZCIE BO NIE WIEM CO ROBIC!!
Jak już pisaliśmy kilkukrotnie - nie ma skutecznej metody na wyeliminowanie pocenia się.
Po raz kolejny proponujemy metody na zasadzie "prób i błędów": antyperspiranty pod pachy (np Etiaxil), dezodoranty do stóp (np. aerozol Scholl 3w1), herbatka lub tabletki z szałwii. Jedni są z tych preparatów zadowoleni, inni natomiast mają swoje sprawdzone metody. Jednym słowem - trzeba próbować i sprawdzać efekty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum