Mam strasznie suchą skórę! Nie mogę używać innych kremów niż natłuszczające, ale one powodują przetłuszczanie i świecenie. Nie mogę stosować pudru czy fluidu... Kiedy użyje kremu nawilżającego, nie działa tak jak bym sobie tego życzyła - wokół ust skóra robi się sucha i się łuszczy a na całej twarzy czuję ściąganie... Nie jest to przyjemne i nie wygląda estetycznie... Proszę o poradę i ewentualne propozycje kosmetyków.
Ostatnio zmieniony przez strea24 2006-04-26, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli Pani problem pojawił się w ostatnim czasie (nie występuje u Pani od "zawsze"), a dotychczas stosowane kosmetyki nie potrafią go wyeliminować, to może to być jakieś schorzenie skóry, np. łojotokowe zapalenie skóry. W tym wypadku proponuję konsultację z dermatologiem, który z pewnością pomoże Pani pozbyć się tej przykrej dolegliwości, przepisując odpowiednie maści lub kremy.
Jeżeli Pani problem istnieje od dłuższego czasu, również polecamy konsultacje dermatologiczne. Pozwoli to na precyzyjną ocenę stanu Pani skóry i dobór odpowiednich kosmetyków do codziennej pielęgnacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum