Przefarbowałam włosy z czarnych na blond,co zrobić by je szybko zregenerować,jakich odżywek używać by nie wyglądały zniszczone.Co zrobić by były błyszczące i lśniące.Czy są kosmetyki by włosy blond nie żółkły?
Witamy,
Zabieg, jaki Pani wykonała, może okazać się dla włosów "zabójczy". Konieczna jest ich natychmiastowa regeneracja i odpowiednia pielęgnacja. Inaczej włosy swoim wyglądem będą przypominały "pożółkłe siano". Radzimy więc od razu przystąpić do działania!
Należy stosować kosmetyki przeznaczone do włosów farbowanych - blond. Warto zainwestować w produkty znanych i sprawdzonych marek. My polecamy dermokosmetyki do pielęgnacji włosów suchych i łamliwych - szampon odżywczo-regenerujący VICHY DERCOS i odżywkę regenerującą VICHY DERCOS. Dobre efekty przynosi także stosowanie odżywki do włosów blond WAX.
Spośród innych produktów, zwracamy uwagę na odżywkę Petrole i Radical.
Warto zadbać o włosy także od wewnątrz. Stosowanie preparatów zawierających witaminy i minerały sprawi, że włosy staną się mocniejsze i nabiorą zdrowego wyglądu (proponujemy zapoznanie się z produktami w kategorii Piękne włosy, paznokcie, cera).
Należy również pamiętać o "łagodnym traktowaniu" włosów. Są one teraz szczególnie wrażliwe na uszkodzenia mechaniczne, termiczne oraz działanie czynników zewnętrznych.
Podczas mycia głowy nie powinno się używać gorącej wody. Włosy należy myć i osuszać delikatnie. Na koniec dobrze jest zastosować odżywkę lub maseczkę regenerującą, zwłaszcza na końcówki włosów. Przy suszeniu i modelowaniu nie poddawać włosów działaniu wysokiej temperatury. I ostatnia rada - aby włosy nie zżółkły polecamy używanie specjalnych płukanek (do nabycia w drogeriach) lub szamponów przeznaczonych do tego celu.
Po takiej pielęgnacji włosy powinny odzyskać zdrowy i piękny wygląd.
Dziękuję za szybka odpowiedź.Obecnie robię kurację SEBORADIN szampon,loton i odżywka czy mogę to stosować do wyczerpania się w butelce? czy odstawić to już i przejść na polecane mi przez Was środki wiem że napewno z nich skożystam i bardzo dziękuję za mądrą,fachową poradę.
Jeżeli ma na myśli Pani serię SEBORADIN do włosów suchych i zniszczonych, to jak najbardziej może Pani stosować te preparaty do ich wyczerpania - jeżeli oczywiście widzi Pani zadowalające efekty.
By poprawić stan moich włosów jem tabletki ze skrzypem polnym z witaminami oraz tabletki drożdżowe.Czy przy moim problemie z włosami mogę zastosować stare babcine sposby które obiły mi sie o uszy tzn podgrzana nafta kosmetyczna, olej rycynowy,trochę miodu,i cytryny z żółtkiem i to nosić 2 godziny na głowie?czy nakłada sie na suche włosy czy należy zwilżyć najpierw wodą,czy ja wogóle mogę takie coś stosować.,bo jak wspomniałam wcześniej są przefarbowane bardzo zniszczone i czy to niespowoduje dodatkowego żółknięcia włosa?
DZiękuję że mogę liczyć na Waszą pomoc i ani razu mnie niezawiedliście
dzięki Wam wiem jak zadbać o włosy prawidłowo i poprawić ich kondycję za to jestem bardzo wdzięczna.POZDRAWIAM
Cieszy nas zaufanie, jakim nas Pani obdarzyła. Staramy się zawsze pomóc najlepiej jak umiemy!
Jako, że nie jesteśmy specjalistami od tzw. babcinych sposobów i trudno ocenić nam ich skuteczność, polecamy zastosować się do wcześniejszych wskazówek. Dermokosmetyki sprawdzonych firm jak np. VICHY łączą w sobie cechy skuteczności i bezpieczeństwa stosowania, nie ma więc ryzyka pogorszenia stanu włosów.
Jeszcze raz zachęcamy do skorzystania z naszych porad.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum